Tanssiretriitti Lentiirassa 22.-23.8.2020

Tervetuloa unohtumattomalle tanssiretriitille Kainuun itäisille saloille, upeaan Lentiiran Lomakylään 22.-23.8.2020.

Retriitillä pääset tarkastelemaan liikkeen luonnetta, saat syventyä sisäiseen maailmaasi ja tarkastella ulkoista todellisuutta tanssin keinoin. Tanssinopetuksen lomassa nautimme kasvisherkkuja ja rentoudumme savusaunan leppeissä löylyissä. Ohjaajana tanssitaiteilija Satu Rinnetmäki.

Lauantai
12:00 alk. Check-in
13:00 Tanssi: sisäinen maailma
14:30 Kahvitauko
15:00 Tanssiosuus jatkuu
17:30 Savusauna
19:00 Illallinen

Sunnuntai
9:00 Aamiainen
10:00 Tanssi: ulkoinen todellisuus
12:00 Lounas
13:00 Tanssiosuus jatkuu
15:00 Kurssi päättyy.

Retriitin hinta 191€ sis. kurssiohjelma, savusauna ja mökkimajoitus 2-3hh täysihoidolla (sis. kahvi, illallinen, aamiainen, lounas). Yhden hengen huone tai oma mökki 1-2:lle lisähintaan.

Sitovat ilmoittautumiset: sales (at) lentiira.com tai 0400 677 667 viimeistään sunnuntaina 16.8. Kerrothan ilmoittautuessa nimesi, puhelinnumeron, sähköpostiosoitteesi sekä mahdolliset allergiat. 10 ensimmäistä ilmoittautunutta mahtuu mukaan.

Paikka: Lentiiran lomakylä os. Petäjäniementie 121, 88930 Lentiira https://www.lentiira.com

Retriitille tarvitset mukaan:
Liikkumiseen soveltuvat, mukavat vaatteet sekä lämmintä vaatetta rauhallisempiin harjoituksiin. Liikkua voi paljain varpain tai sukkasillaan. Ota mukaan myös jumppamatto, viltti sekä kynä ja paperia. Pyyhe saunomista varten.

Tanssiretriitin kuvaus:
Tällä tanssiretriitillä tanssiksi määritellään ihan kaikki maailmassa tapahtuvat liikkeet. Tanssia on mm. hengityksen tuottama liike kehossa, käveleminen, kehon mikrotason liikahdukset, loikkiminen, lepääminen ja lumihiutaleen leijaileminen. Retriitti antaa osallistujille kaksi päivää aikaa, jolloin voi rauhassa, lempeässä ja sallivassa ympäristössä kuulostella omaa individuaalia, ainutkertaista ja upeaa kehomielestä kumpuavaa liikettä ja tanssia ohjattujen liikeharjoitteiden kautta. Retriitillä saa aikaa kuulostella kehomielestä kumpuavia toiveita ja tarpeita sekä mahdollisuuden tutustua omaan liiketyyliin ja -tapaan. Tämä tapa on sellaista, jota keho toteuttaa suorittamatta, lempeästi ja liikkuessa on hyvä, helppo ja mukava olla.

Retriitillä voi oppia itsestä jotain uutta liikkumisen kautta. Mieleen voi muistua joitain lämpimiä muistoja tai tuntemuksia tanssiessaan. Voi oppia aistimaan paremmin yhteyttä ympäröivään tilaan. Ja ehkäpä voi jopa tunnistaa oman individuaalin erityisyytensä tässä maailmankaikkeudessa…

Tanssiretriitille ovat tervetulleita kaikki liikkumisesta ja tanssimisesta kiinnostuneet sukupuoleen ja ikään katsomatta. Osallistuakseen ei tarvitse kokemusta tanssista tai tanssilajeista eikä erityistä fyysistä kuntoa. Kuitenkin myös tanssin ammattilaiset voivat hyötyä retriitin tavasta lähestyä liikettä ja tanssia. Jokainen osallistuja osallistuu tanssiretriitin aikana tehtäviin liikeharjoitteisiin aina omista lähtökohdistaan käsin omaa kehomieltään arvostaen, kunnioittaen ja kuunnellen. Retriitillä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, jotka voit lukea seuraavasta linkistä:
https://docs.google.com/document/d/1jf33RUZ8dIcstblpUGWjGrSDg0MHgOjG401Uv0wXFLo/edit?usp=sharing

Ensimmäisenä retriittipäivänä rauhoitumme hetkeen kuuntelemaan oman kehomielen sisäisestä todellisuudesta kumpuavaa liikehdintää sekä tarpeita sallien ja hyväksyen kaiken ulos pyrkivän sekä katsahtamaan uteliaisuudella, millaista liikettä erilaiset musiikit laittavat kehomielemme toteuttamaan. Liikkumisen lisäksi reflektoimme kokemuksiamme kirjallisesti ja/tai piirtäen ja puhuen.

Toisena päivänä avaamme aistimme kohti ympäristöä ja ulkoista avaruutta sekä tutkimme ja todistamme, miten ulkoiset impulssit vaikuttavat kehomieleemme ja millaista liikettä ne saavat meissä aikaan. Liikkumisen lisäksi reflektoimme kokemuksiamme kirjallisesti ja/tai piirtäen ja puhuen.

Lue Sadusta lisää: http://saturinnetmaki.weebly.com

Tanssiretriitin avainsanat:
salliminen, kuuntelu, herkistyminen NYT-hetkelle, läsnäolo, uteliaisuus, rento suhtautuminen, empatia, keho-positiivisuus, kehotietoisuus, autenttisuus, luova tanssi ja liike, sisäiset ja ulkoiset impulssit, kehomieli, turvallisemman tilan periaatteet.

Kokemuksia Sadun pitämistä kursseista ja työpajoista:
”Työpajan ohjeistus oli hyvää ja selkeää, ohjaajalta sai vinkkejä tekemiseen ja toisaalta tilaa kuunnella ihan itseään. Tunnelma oli kannustava, hyväksyvä ja rento. Vietettiin yhteistä aikaa kukin oman kehonsa äärellä. Satu on aivan ihana, herkkä ja toisia kunnioittava ohjaaja. Puolitoistatuntia meni aivan hujauksessa ja suosittelen tätä kokemusta ihan kaikille!” -Miia, Kajaani

”Työpajat ovat olleet ihania kokemuksia. Tiedän minne tulen, mutta en tiedä mitä kehoni minulle tänään kertoo. Rentoudunko, riehunko, liidänkö, kiidänkö, ajanko vaikka pyörällä. Ryhmän tunnelma on hyväksyvä, jokainen liike on oikein. Satun ohjaus on lempeää ja hyväksyvää. Jokainen voi varmasti tulla omana itsenään ja löytää oman tavan liikkua, liikehtiä, tanssia…” – Irina, Kajaani

”Minulle kurssilla oli kyse omien ehdotelmien hyväksymisestä ja pyrkiä olemaan arvottamatta ainuttakaan omaa ajatusta, tarjousta ja toteutusta. Tämän tapainen työskentely on todella vapauttavaa suorituskekeisen maailman keskellä. Satu on ohjaajana todella ymmärtävä, kuunteleva ja lempeä. Ohjeistus on selkeää ja kurssilla on paljon tilaa reflektiolle ja kaikille tunteille.” – Miro, Kajaani

”Kurssilla oli turvallinen ja hyväksyvä ilmapiiri. Satu on ammattitaitoinen ja hyvä ohjaaja. Nämä mahdollistivat oman kehollisen tutkailun keveän leikkimielisesti ja lempeästi.” -Sara, Kajaani

Oikein lämpimästi tervetuloa!

♥: Satu Rinnetmäki ja Sanna Kyllönen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *