Traumatietoinen kohtaaminen -peruskurssi ammattilaisille 8.-9.11.2019

Traumatietoisen kohtaamisen työyhteisökoulutus on suunnattu sotealan ammattilaisille. Kaksipäiväinen peruskurssi on teemaltaan ”Kadonnutta kehoyhteyttä etsimässä”. Kurssilla saat käytännönläheisiä tietoja ja taitoja, jotka vahvistavat valmiuksia kohdata erilaisia ihmisiä asiakasrajapinnassa niin opettajina kuin hoiva- ja sosiaalialan erilaisissa tehtävissä.

Kouluttajana on inhimillisen hoivan puolestapuhuja, hammaslääkäri Kati Sarvela. Kati tunnetaan Inhimillisyyden vallankumous -kirjan yhtenä kirjoittajana sekä tietoisuustaitojen, hypnoterapian ja draamallisen kirjoittamisen valmentajana.

Viehättävä kurssipaikkamme Lentiiran Lomakylässä (Petäjäniementie 121, 88930 Lentiira) tarjoaa oivan mahdollisuuden aiheeseen syventymiseen, vertaiskokemuksiin sekä työrutiineista irrottautumiseen kainuulaisessa maisemassa. Koulutus sopii erinomaisesti myös tyky-päivän sisällöksi.

Koulutuksen hinta: 218€/henkilö sisältäen koulutusohjelman & 2hh mökkimajoituksen täysihoidolla. Oma huone huone/mökki saatavilla lisähintaan. Liinavaatteet ja pyyhkeet tarvittaessa +15€/setti. Ilmoittautumiset Sannalle: info@idansydan.fi tai puh. 0400 677 667.

OHJELMA

10:00 Orientaatiokahvit
10:30 Teoria ja harjoituksia
12:00 Lounas
13:00 Teoria ja harjoitukset
15:00 Kahvi
Hiljaista omaa aikaa*
19:00 Illallinen

7:30 Jooga tai sensomotoriset kehoharjoitukset
8:30 Aamiainen
9:15 Teoria ja harjoitukset
12:00 Lounas
13:00 Teoria ja harjoitukset
15:00 Kahvi
15:30 Reflektointi
+16:30 Kotiinlähtö

Omalla ajalla on mahdollisuus ohjattuun ohjelmaan sekä savusaunaan ja perinnehoitoihin, joista veloitetaan erikseen.

KOULUTUS

Lapsuuden hankalat kokemukset, pienemmät ja suuremmat kolhut ovat johtaneet siihen, että monet tuettavamme (potilaat, asiakkaat, oppilaat), mutta myös monet ammattilaiset itse, ovat kadottaneet ravitsevan yhteyden omaan kehoonsa. Traumaperäinen stressi on merkittävä riskitekijä moniin mielenterveysongelmiin ja terveysongelmiin.

Hyväksyvän läsnäolon taitojen ja traumatietoisuuden jatkuvan kehittämisen kuuluisi olla osa opettajien ja hoiva-alan ammattilaisten perusosaamista. Kehotietoisuuden lisääntyminen eli se että opimme aistimaan ja havainnoimaan omaa kehoamme on merkittävä askel myötätuntoon, tunnetaitoihin ja hyväksyvään läsnäoloon erilaisissa tilanteissa.

Traumainformoitu kohtaamisen kulttuuri parantaa sekä ammattilaisten itsensä kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä palvelun laatua ja tuloksellisuutta. Tässä koulutuksessa ravitsemme itseämme kokemuksellisella traumainformoidulla tiedolla (traumainformoidun kohtaamisen pyramidimalli) sekä harjoitteilla ja ulkoilulla. Teemme liike-, aisti-, mielikuva- ja kontaktiharjoituksia, sekä nautimme Lentiiran luonnosta.

Lisätietoa:
http://www.iloajatoivoa.fi
http://www.lentiira.com