Traumatietoutta ja hyvinvointia taviksille 22.-24.11.2019

Traumatietoisen kohtaamisen peruskurssilla opetellaan traumatietoutta ja hyvinvoinnin työkaluja teemalla: ”Kadonnutta kehoyhteyttä etsimässä”. Kurssi on suunniteltu ihan tavallisille ihmisille, jotka haluavat lisätä ymmärrystäään ihmisenä olemisesta. Viikonlopun aikana saat käytännönläheisiä tietoja ja taitoja, jotka tuovat uutta näkökulmaa ihmisyyteen ja ihmissuhteisiin. Peruskurssin käytyäsi voit osallistua syventäville traumainformoidun kohtaamisen kursseille, joita järjestetään eripuolella Suomea.

Viehättävä kurssipaikkamme Lentiiran Lomakylässä (Petäjäniementie 121, 88930 Lentiira) tarjoaa ihanat puitteet aiheeseen syventymiseen, vertaiskokemuksiin sekä arjen rutiineista irrottautumiseen.

Kouluttajana on inhimillisen hoivan puolestapuhuja, hammaslääkäri Kati Sarvela. Kati tunnetaan tietoisuustaitojen, hypnoterapian ja draamallisen kirjoittamisen valmentajana.

Koulutuksen hinta on 265€/henkilö. Hinta sisältää kurssiohjelman, 2hh mökkimajoituksen ja ruuat. Oma huone huone/mökki saatavilla lisähintaan. Liinavaatteet ja pyyhkeet tarvittaessa +15€/setti. Ilmoittautumiset Sannalle: info@idansydan.fi tai puh. 0400 677 667.

OHJELMA

17:00 Orientaatiokahvit 
17:30 Teoria ja harjoituksia
19:00 Illallinen
21:00 Äänimaljarentoutus

8:30 Aamiainen
9:15  Teoria ja harjoituksia
12:00 Lounas
13:00 Teoria ja harjotukset
15:00 Kahvi
Hiljaista omaa aikaa*
19:00 Illallinen

8:30 Aamiainen
9:15  Harjoituksia ja reflektointia 
12:00 Keittolounas halukkaille*
klo 13 alkaen mahdollisuus perinnehoitoihin*


* Omalla ajalla sinulla on mahdollisuus  joogaan, savusaunaan, perinnehoitoihin ja muihin lisäpalveluihin, joista veloitetaan erikseen.

KURSSISISÄLTÖ

Lapsuuden hankalat kokemukset, sekä elämän pienemmät ja suuremmat kolhut ovat johtaneet siihen että olemme kadottaneet ravitsevan yhteyden omaan kehoomme. Traumaperäinen stressi on merkittävä taustatekijä monissa mielenterveys- ja terveysongelmissa.

Traumatietoisuuden sekä hyväksyvän läsnäolon taitojen soisi olevan osa jokaisen ihmisen perusosaamista. Näitä taitoja harjoittelemme kehotietoisuuden avulla, mikä tarkoittaa, että opimme aistimaan ja havainnoimaan omaa kehoamme ja sen viestejä. Tämä tietous lisää myötätuntoa ja tunnetaitoja paitsi itseä kohtaan myös perhepiirissä taikka vapaaehtoistyössä tai vertaisauttajana.

Traumainformoitu itseymmärrys tukee ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tässä työpajassa käymme läpi traumatietoutta neljän T:n perusmallin avulla. Tietoa sisäistetään erilaisin kehotietoisuus- ja mielikuvaharjoituksin. Lisäksi teemme käytännönläheisiä hiljentymisharjoituksia.

Viikonlopun aikana pääsemme nauttimaan myös luontohetkistä Lentiiran kauniissa metsä- ja järvimaisemissa.

Lisätietoa:
http://www.iloajatoivoa.fi
http://www.lentiira.com