Retriitit

Meditaatioretriitti – yhteys ilmeisen taakse
11.- 13.3.2022

Meditaatiota ei voi suorittaa, vaan yhteys ilmeisen taakse avautuu kun oppilas on siihen valmis. Retriitillä tutustumme meditaatioon valmistaviin perustekniikoihin ja niiden taustalla oleviin perinteisiin. Meditaatioretriitti sopii kaikille itämaisista meditaatioperinteistä kiinnostuneille.

Lempeä detox-viikonloppu
22. – 24.4.2022

Nauti lempeästä liikkeestä, levosta ja mehustetuista luonnonantimista! Ravitsevalla viherpaastolla käynnistämme kehon puhdistusprosessiin, jota tuetaan erilaisilla kehoharjoituksilla. Kyseessä on erinomainen ensikertalaisen puhdistuskuuri, joka toimii myös aloituksena pidemmälle paastolle.

Luontoyhteysretriitti – olennaisen äärellä
9 – 11.9.2022

Tule mukaan vahvistamaan luontoyhteyttä ja syventymään omaan mielenmaisemaan! Luontoyhteysretriitillä teemme lähiluontoretkia uppoutumalla aisteihin ja harjoitamme läsnäolon taitoa nuotiotulilla. Retriitti sopii kaikille jotka ovat kiinnostuneet hyvinvoinnista ja henkisestä kasvusta.

Joogaretriitti – syvenny harjoitukseen
19. – 21.10.2022

Meditaatio- ja hengitystekniikat vievät joogaharjoitusta hienojakoisemmille tasoille, lähemmäs joogan korkeinta päämäärää. Tule syventämään omaa joogaharjoitustsi asanan, pranayaman ja dharanan parissa kokeneen opettajan johdolla.

Hiljaisuuden retriitti
21. – 23.10.2022

Hiljaisuuteen vetäytyminen on klassinen henkisen harjoituksen muoto. Kun vetäydymme maailmalta, pääsee tiedostamattomat toiveemme ja auttavat kädet ilmeisen takana paremmin esiin. Hiljaisuuden retriitillä pidättäydymme kommunikoinnista ja puheesta alkuorientaation jälkeen.


Idän Sydämen retriitit järjestetään Lentiiran Lomakylän viihtyisissä puitteissa. Retriittiohjelmaan kuuluu teemanmukaisia jooga- ja meditaatioharjoituksia, luontoretkiä ja äänimaljarentoutuksia erilaisin painotuksin. Hinta sisältää ohjatun ohjelman, savusaunaelämyksen sekä mökkimajoituksen täysihoidolla (2vrk).

Retriitin hinta

387€ / 2hh jaettu mökki
437€ / 1h jaettu mökki
Oma mökki +60€/2vrk

Ilmoittautuminen sähköpostitse sanna@lentiira.com Mukaan mahtuu rajattu määrä osallistujia, joten varaathan paikkasi ajoissa!nen retriittiä.

Hyvä tietää retriitistä

Retriitillä pyrimme minimoimaan ulkoiset häiriötekijät. Niinpä toivomme että puhelimia ja muita laitteita käytettäisiin rajatusti vain sovittuna ajankohtana. Näin ollen rauhoitamme tilan itsellemme ja toisillemme.

Ohjelma tarkentuu hieman ryhmäkoon ja ryhmän valmiuksien mukaisesti sääolosuhteet huomioiden. Retriitin kulku on pääpiirteissään seuraavanlainen:


17:00 Tulokahvit ja orientaatio teemaan
18:00 Äänimaljakylpy
19:30 Illallinen

9:00 Aamiainen
10:00 Teematyöskentely
12:30 Lounas
14:00 Teematyöskentely
16:00 Kahvit
17:00 Savusauna
19:00 Illallinen

9:00 Aamiainen
10:00 Teematyöskentely
12:00 Lounas ja päätöskokoontuminen
14:00 Kotimatkalle

Ota mukaan mukavat ja lämpimät vaatteet sekä muistiinpanovälineet. Joogamaton ja viltin voit tuoda mukana tai lainata opettajalta. Retriittien ohjaajana ja opettajana toimii Idän Sydämen perustaja ja kouluttaja Sanna Kyllönen (ellei toisin mainita). Osassa retriiteistä on mahdollisuus varata aika luontaishoitoihin, ilmoitamme näistä erikseen.


Varaa retriitti tästä!


Jooga ja luontoyhteys hyvinvoinnin tukena

Idän Sydämessä hyödynnämme jooga-asanoita hahmottamaan ihmisyyttä ja maailmankaikkeutta kehollisesti. Keho on somaattinen järjestelmä, joka varastoi tunteet ja kokemuksemme soluihin, hermostoon ja ylipäätään eri paikkoihin ruumiissa. Joogan avulla voimme työstää jännityksiä, avata energiatukoksia ja ennen kaikkea puhdistaa järjestelmää, jotta se toimisi optimaalisesti hyvinvointimme hyväksi yhteistyössä aivojen kanssa.

Säännöllinen joogaharjoitus opettaa meitä kuuntelemaan ja ymmärtämään kehon viestejä. Kipu, toiminnallisuuden häiriöt ja tunnetilan muutokset ovat kaikki merkityksellisiä hälytyskelloja ihmeellisestä järjestelmästämme. Asanatyöskentely voi paljastaa paitsi fyysisiä kuormituksia, myös somaattiseen muistiin varastoituneita traumaattisia kokemuksia. Näiden näkyväksi tekeminen voi olla alku paranemiselle.

Joogaharjoitus puhdistaa järjestelmäämme myös energeettisellä auttaen etsijää eteenpäin elollisuuden hienojakoisuuden ymmärtämisessä. Klassisessa joogafilosofiassa ihmistä tarkastellaan chakra-järjestelmän kautta. Chakroilla ymmärretään kehon energiakeskuksia, joita stimuloimalla saadaan aikaan energeettisiä muutoksia kehossa ja mielessä. Chakrateoriaa opiskelemme joogan syventävillä kursseilla.

Joogan rinnalla vahva luontoyhteys on meille sydämenasia. Otamme oppia luonnosta harjoittamalla aisteja ja tarkkaamalla ympäristöä uteliain silmin. Luontoviisauden kehittyessä opit kuulemaan kuinka metsä vastaa kun maltat kuunnella. Metsämielentilassa osaamme luottaa sisäiseen voimaan, joka kannattelee ja ohjaa kulkuamme niin tyynessä kuin myrskyssä.

Meditaatolla kohti Pyhän kokemusta

Mielen hiljentyminen on avain pyhän kokemukselle, joka tapahtuu meditatiivisessa tietoisuuden tilassa. Joogaperinteessä vallatonta mieltä hillitään erilaisten keskittymis- ja hengitysharjoitusten avulla. Yoga nidra ja äänimaljakylvyt ovat ihastuttava oikotie syvärentouttaviin tiloihin unen ja valveen rajamaille.

Pyhän kokemus on harvoin pysyvä tila, vaan se näyttäytyy pikemminkin hetkellisinä oivalluksina ja välähdyksinä totuudesta. Pyhän kokemisen rinnalla kulkee usein halu kasvaa ihmisenä. Itseymmärrys lisää armollisuutta omia puutteita ja elämän tuomia haasteita kohtaan, joka puolestaan tuo pyhän kokemuksen entistä useammin liki.

Tulossa keväällä 2022:

Minustatko joogaopettaja? -webinaari
Päivä tarkentuu / Maksuton

Oletko ajatellut joogaopettajaksi ryhtymistä? Mitä joogaopettajuus tarkoittaa käytännössä? Kenestä voi tulla joogaopettaja? Tule kuulemaan Sannan tarina ja vinkit joogaopettajuuden polulle.