Voimauttava valokuva työyhteisöille

Voimauttava valokuva -paketti

Voimauttavan valokuvan menetelmässä teemme näkyväksi sitä millaisena kaipaamme tulla kuulluksi ja nähdyksi. Samalla opettelemme katsomaan toinen toistamme arvostavin silmin.

Työyhteisövalmennuksissa työpajan teemaksi voidaan valita ammatti-identiteetti, työnilo ja inspiraatio, johtajuuden voimavarat, ryhmähengen vahvistaminen tai muu asiakkaalle tärkeä näkökulma.

Kasvuryhmissä pohditaan identiteettiin, henkilöhistoriaan ja itsetuntoon liittyviä kysymyksiä. Hahmottamalla persoonamme rakennuspalikoita uudelleen saamme oivalluksia henkilökohtaisen kasvun tueksi.

Ryhmähinta 740€
+ lounas tai illallinen
+ aamiaismajoitus
+ savusauna ja luontaishoidot

Hinta sisältää koulutuksen (4-5h) Lentiiran Lomakylässä, ryhmäkoko 6 – 12 henkilöä. Pyydä tarjousta kokonaispaketista.


Arvostava katse yhteisön voimavarana

Voimauttavan valokuva ominta aluetta on identiteetti- ja ihmissuhdetyöskentely. Valokuvien voimana on suora yhteys tiedostamattomaan, ja kuvan avulla voimme ilmaista ja näyttää asioita joita on ehkä vaikea sanoittaa. Kuvien avulla voimme myös tehdä näkyväksi sitä mitkä arvot ja asiat on itselle tärkeitä, ja mikä meitä ajaa eteenpäin elämässä.

Menetelmässä valokuva on kuin peili, jonka avulla pääsemme reflektoimaan haluttua teemaa. Kuvan avulla voimme ymmärtää menneisyyttämme paremmin ja rakentaa minuuttamme uudestaan. Valokuva on myös kullanarvoinen keskustelunavaaja ihmisten kesken. Kuvien avulla voimme luoda yhteyttä toinen toisiimme työyhteisöissä, perheissä tai muissa ihmissuhteissa.

Voimauttavan valokuvan menetelmässä olennaista on arvostava katsomisen tapa. Valittuja kuvia katsellaan suorastaan hellien – valitsemme nähdä niin itsemme kuin toisemme kunnioittavasti ja arvokkaana. Näin ollen menetelmällä on mahdollisuus parantaa minuutemme vuosien saatossa saamia kolhuja. Korjaava katse opettaa meille myötätuntoa ja armollisuutta.

Mitä voimauttavan valokuvan työpajassa tehdään?

Voimauttavan valokuvan työpajaan (5h) sisältyy kaksi osaa: 1) reflektoiva osuus ja 2. kuvausprojekti. Reflektoivassa osuudessa työskentelemme päähenkilön omien valokuvien kanssa. Kouluttaja ohjeistaa osallistujia kuvien valinnassa ja ennakkotyöstössä. Työpajassa kuvia katsellaan ja jaetaan niiden herättämiä ajatuksia pareina tai ryhmässä, vähän työpajan kestosta ja ryhmän koosta riiippuen.

Kuvausprojektiosioon kuuluu valokuvien ottaminen parityönä. Kuvauksia suunitellessa puitteet ja mahdollinen rekvisiitta valitaan kuvattavan toiveita noudattaen, ja muutoinkin prosessi etenee kuvattavan rajoja kunnoittaen. Päähenkilö saa myös itse valita ne kuvat minkä kanssa prosessissa työskennellään eteenpäin.

Terapeuttinen menetelmä työhön ja juhlaan

Lempeän lähestymistavan vuoksi voimauttava valokuva on hyvin terapeuttinen menetelmä, ja se sopii monenlaiseen ryhmätyöskentelyyn. Työpajan avulla voidaan valaa ryhmähenkeä, tarjota vertaistukea, hakea inspiraatiota ja voimavaroja, taikka työstää solmuun menneitä ihmissuhteita. Sovelletun ohjelman avulla voidaan myös vaalia iäkkäiden vanhempien muistoja, taikka juhlistaa ystävyyyssuhteita merkkipäivien yhteydessä.Usein kysyttyä

Kuinka kauan voimauttavan valokuvan työpaja kestää?

Työyhteisöille suosittelen viiden tunnin kokonaisuutta, jotta pääsemme syventymään aiheeseen kunnolla. Toki tarjolla on myös lyhyempiä, 2 – 3 tunnin työpajoja, jollonka painopiste on iloisessa yhdessä tekemisessä joko osallistujan omia kuvia reflektoiden tai yhteisen kuvausprojektin parissa. Lyhyempi työpaja sopii etenkin kaveriporukoiden ja harrastusryhmien kevyeksi ohjelmaksi, tai osaksi hyvinvointipäivää johon halutaan mahduttaa muutakin ohjelmaa.

Entä jos porukassa on ujoja ihmisiä?

Sensitiivinen lähestymistapa kunnioittaa osallistujien rajoja. Usein käy niin että valokuvan avulla ujompikin ihminen kykenee sanoittamaan mielessä olevia asioita. Moni kamerapelkoinen rohkenee myös kameran eteen kun saa itse päättää miten hän tulee kuvatuksi.

Tarvitseeko osata käyttää kameraa?

Työpajaan osallistuminen ei edellytä mitään erityistaitoja. Työpajassa käytettävä menetelmät hallitsee jokainen joka osaa käyttää oman kännykän kameraa. Työyhteisöprojekteissa kyse ei ole niinkään täydellisistä valokuvista, vaan kyvystä katsoa ja nähdä kuvattava tämän omilla ehdoilla.

Voiko työpajan toteuttaa muualla kuin Lentiirassa?

Kyllä, koulutuksen voi tilata minne tahansa Suomeen tai muuallekin. Voin ehdottaa tarkoitukseen sopivia paikkoja ja toivottaessa myös hoitaa tilajärjestelyt tilaajan lukuun.

Maisema minussa -muotokuvaretki

Muotokuvaretki jättää unohtumattoman muistijäljen kokemuksena ja muotokuvana. Retken aikana kuvaamme osallistujista toiveiden mukaiset potretit. Prosessiin kuuluu maiseman ja mielentilan tulkinta, jonka kuvaaja-kouluttaja ikuistaa valokuvaksi.

Pakettihinta kahdelle 248€ sisältää tutustumistuokion, noin kaksituntisen kuvausretken Lentiirassa sekä kaksi (2) kappaletta painokelpoista muotokuvaa. Kuvat käsitellään ja toimitetaan digitaalisesssa muodossa tilaajalle jälkikäteen. Lisähenkilö 99€.