Kainuulaisia luontokuvia koteihin ja toimistolle: Idän Sydämen yritystarina

Idän sydän on syntynyt rakkaudesta luontoon, tarkemmin sanottuna kainuulaiseen maisemaan. Yritysidea on kypsytellyt perustajansa Sanna Kyllösen mielessä hänen samoillessaan kameran kanssa Lentiiran metsissä ja kuratoidessaan Ville Heikkisen lintu- ja eläinkuvista koostettua näyttelyä Lentiiran Lomakylään. Näistä luontokuvista saisi todella upeita sisustustauluja paitsi koteihin myös julkisiin tiloihin.

Ratkaisevan sysäyksen luontovalokuvien verkkokaupalle antoi orpona löydetyn Aina-karhun kohtaaminen yksityiskodin pihapiirissä Lentiirassa toukokuussa 2021. hellyttävästä karhunpennusta ottamistaan kuvista Sanna teetti ensin postikortteja, magneetteja ja lopulta myös sisutustauluja, jotka ovat herättäneet suurta ihastusta.

Kolmas tärkeä tekijä yrityspolulla on ollut kumppanuus Beyond Printin kanssa. Keuruulaisen painotalon laadukas työnjälki metalliprinteissä on tehnyt Sannaan vaikutuksen vuosien varrella hänen tiltessaan näyttelytöitä ja majoitusyrityksen sisustustauluja. Metallitaulun näyttävyys ja käytännöllisyys palvelee todella hyvin valokuvan saamiseksi kauniisti esille.

Idän Sydämen valokuvien takana

Ville Heikkinen on jo kolmesti Vuoden luontokuva – palkittu luontokuvaaja Iivantiirasta, Kuhmosta. Ville on erikoistunut metsäneläinten, niin lintujen kuin nisäkkäiden kuvaamiseen. Villen luonnontuntemus on vailla vertaa, ja hänen upeat valokuvat syntyvät siinä kohtaa kun luottamus kuvattavaan on saavutettu.

Idän sydämen perustaja Sanna Kyllönen on matkailun ja hyvinvoinnin monialayrittäjä Lentiirasta, Kuhmosta. Valokuvauksessa hän inspiroituu luonnon ihmeellisyyksistä sellaisena kuin ne eteen tulevat. Sanna lumoutuu erityisesti talven muodoista ilmeisen takana, sekä mielenmaiseman näkyväksi tekemisestä luontokuvissaan.

Idän Sydämen tapahtumat luontokuvauksen merkeissä

Idän Sydämen toiminta ei rajoitu pelkästään kotien ja julkisten tilojen kaunistamiseen luontovalokuvien avulla. Idän sydän järjestää myös retkiä, workshoppeja ja festivaaleja luontokuvausteeman ympärille. Tilaamalla uutiskirjeen ja somea seuraamalla pysyt ajan tasalla!

Luontokuvaaja Sanna Kyllönen - Idän sydän
Idän Sydämen yrittäjä Sanna Kyllönen kuvattuna Lentiiran Lomakylän kodalla.